Articol
Posted in

Zece semne care indica daca copilul tau are nevoie de ochelari

Posted in

Lista de cumparaturi de la inceperea anului scolar include rechizite, haine noi, chiar si o tunsoare , dar include si un consult optometric? Noi credem ca ar trebui.

Cel mai des problemele de vedere trec neobservate pana copiii incep scoala. Copiii cresc adaptandu-se natural cu viciile de refractie, dar cand incep scoala si incep sa siteasca si sa scrie, atunci parintii si profesorii incep sa observe problemele.

Examenul de ochi periodic poate detecta din timp o varietate de probleme oculare, care ramase netratate si necorectate la un copil, pot duce in timp la pierderea partiala sau totala a vederii. Daca se iau masuri din timp , atunci se poate imbunatati calitatea vietii semnificativ. Vicii de refractie comune la copii pot fi: miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Probleme precum ambliopia sau insuficiența de convergență pot provoca probleme grave dacă nu sunt abordate la începutul vieții.

Este important de stiut ca si o schimbare mica a vederii poate cauza incordarea ochilor si afecta performanta copilului la scoala.

Va prezentam cateva semne care sa va indice ca are nevoie de un consult:

  1.  Se plange de dureri de cap.
  2. Daca mijeste ochii sau inchide un ochi.
  3. Daca clipeste des sau se scarpina la ochi.
  4. Rezultate slabe la scoala.
  5. Ochii obosesc dupa citit.
  6. Capacitate slaba de citire si intelegere.
  7. Daca apropie prea mult spre ochi cartea sau dispozitivul de pe care citeste.
  8. Daca sare peste cuvinte in timp ce citeste.
  9. Daca se impiedica des.
  10. Daca ii fuge un ochi.

 

 

 

 

Alătură-te conversației

Urmărește-ne
SUS