Articol
Posted in

Ce rol au ochelarii de soare?

Posted in

Deși iubim cu toții o zi luminoasă și însorită, efectul acelei lumini solare asupra ochilor are consecințe nocive. UV și strălucirea pot crea o varietate de probleme, de la „orbire” periculoasă la tulburări ireversibile care vă amenință vederea. Iată câteva întrebări frecvente despre rolul ochelarilor de soare în protejarea ochilor de radiații. 

Ce sunt razele UV? UV înseamnă ultraviolet, o bandă a spectrului de lumină invizibil pentru ochiul uman. Lumina ultravioletă este formată din raze UVA, UVB și UVC. Razele UVC sunt oprite în atmosfera Pământului înainte ca acestea să ajungă la ochi, dar UVA și UVB pot ajunge atât la ochi, cât și potențial să îl deterioreze. 

Cum afectează UV ochii neprotejați? Razele UV pot face ca lentilele interioare ale ochiului să devină opace sau tulbure, o afecțiune cunoscută sub numele de cataractă. Cataracta poate interfera cu vederea nocturnă, vă poate reduce capacitatea de a vedea culorile și poate îngreuna citirea; nu pot fi inversate, ci doar eliminate. Expunerea la UV poate provoca, de asemenea, leziuni ale retinei, modificări ale țesuturilor oculare și o „arsură solară” temporară, dar iritantă a corneei, numită fotokeratită. 

De unde știu că ochelarii îmi vor proteja ochii? Alegeți ochelari care pretind că blochează cel puțin 99% din razele UV – UVA, precum și UVB. 

Ce sunt lentilele polarizate? Lentilele polarizate sunt special concepute pentru a filtra anumite tipuri de orbire care tind să radieze de pe suprafețele orizontale atunci când lumina soarelui revine de pe aceste suprafețe. Acestea sunt recomandate pentru sarcini precum plimbarea cu barca, pescuitul, schiul, golful, joggingul și conducerea. Majoritatea lentilelor polarizate vor purta o etichetă care le identifică ca atare.

Ce tipuri de ochelari pot alege? Vă putem oferi atât ochelari de soare cât și ochelari cu lentile de soare cu dioptrii. Cea mai bună opțiune este să comandați o pereche de ochelari de soare cu rețetă care să ofere o acoperire amplă. Lentilele fotocromatice care se întunecă atunci când sunt expuse la lumina puternică sunt în regulă la lumina directă a soarelui, dar nu sunt la fel de eficiente în spatele parbrizului unei mașini.   

Ce tipuri suplimentare de protecție ar trebui să iau în considerare? Dacă vă faceți griji cu privire la scurgerea luminii prin părțile laterale sau partea superioară a ochelarilor de soare, purtați o pălărie sau o vizieră cu bord lat pentru a reduce această expunere.

Pentru ajutor la alegerea ochelarilor de soare potriviti contactați-ne!

Alătură-te conversației

SUS
Urmărește-ne