Lentile monofocale
Lentilele monofocale reprezintă o alegere excelentă pentru corecțiile minore. Ele sunt folosite pentru corecția la distanță sau pentru corecția la aproape. Au aceeași dioptrie pe toată suprafața lentilei. Ele se găsesc într-o gamă largă de materiale și tratamente.
Lentile bifocale
Bifocal înseamnă literalmente „două focare”. În 1784, lui Benjamin Franklin i se atribuie inventarea primei lentile bifocale prin lipirea a două jumătăți de lentile din două prescripții diferite de lentile.
În ochelari, lentilele bifocale conțin două prescripții diferite: o secțiune superioară pentru a permite vizualizarea la distanță și o putere suplimentară pe partea inferioară a lentilei pentru a ajuta la focalizarea de aproape. Rezultatul este claritatea vederii atât la distanță, cât și aproape, cu o singură pereche de ochelari.
Lentile multifocale progresive
La fel ca ochelarii bifocali, lentilele multifocale progresive permit utilizatorului să vadă clar la distanțe diferite prin aceiași ochelari. O lentilă progresivă schimbă treptat puterea dioptrică din partea superioară a lentilei în partea de jos, oferind o tranziție lină de la vederea la distanță la vederea intermediară / computerizată, la vederea de aproape / de citire.
Spre deosebire de bifocale, lentilele multifocale progresive nu au linii sau segmente distincte și au avantajul de a oferi o vedere clară pe mai multe distanțe. Acest lucru le face să fie alegerea ideală pentru mulți oameni.
Cu toate acestea, nu toate lentilele progresive sunt identice. Ele vin într-o varietate de modele și stiluri. Deoarece designul general al unei lentile progresive tinde să distorsioneze imaginea pe marginile lentilei, cel mai recomandat este să alegeți o lentilă de calitate , cu un canal de progresie cat mai larg. In acest fel adaptarea va fi mai rapidă și confortul vizual va fi maxim.
Lentile pentru interior (degresive)
Lentilele degresive sunt opțiunea perfectă pentru persoanele care utilizează frecvent zonele de aproape și intermediar. Ele sunt concepute special pentru utilizarea lor în interior, atât acasă cât și la serviciu. Datorita câmpurilor vizuale largi, atât pentru zona de aproape cât și pentru cea intermediară, și a faptului că zona de distanță nu există, perioada de adaptare este mult mai rapidă.
Articol
Posted in